El passat divendres 28 d’abril, Julià Álvaro Prat ens va parlar del Sistema de dipòsit i retornament d’envasos (SDDR) en un acte organitzat per Compromís Marina Baixa i que entra dins del I Cicle de conferències, que en aquest cas, va tenir lloc a la Vila Joiosa i va estar presentat per Jaume Lloret, regidor de Compromís a la Vila Joiosa i per la portaveu comarcal.
A l’acte, se’ns va parlar de les conseqüències nefastes de no tenir unes infraestructures preparades per a tractar els residus, de la manca d’ecoparcs al País Valencià i de com milions de plàstic van a parar al fons dels nostres oceans.

La solució  no passa per posar més contenidors, ja que realment, tan sols dos dels set milions de residus van a parar al lloc corresponent.

El SDDR és la solució en la qual està treballant el departament de medi ambient i canvi climàtic. Amb aquest sistema el que es pretén transmetre és la idea de donar un valor a la llanda o botella que l’usuari pagarà quan compre i que després dipositarà perquè li retornen la quantia. Evitarem d’aquesta manera que les llandes i pots acaben en descampats, cunetes de les carreteres o en els nostres rius i mars, i per una altra part, estarem fomentant l’ecologia.

Per finalitzar l’acte, el secretari autonòmic va contestar les preguntes i dubtes de les persones que es van acostar per escoltar-lo.