Altea va celebrar dissabte 27 de maig la XXIXa Trobada d’Escoles en Valencià de la Marina Baixa, on es van reunir més de 7.000 persones procedents de Benidorm, Polop, la Nucia, Tàrbena, Callosa d’en Sarrià, Orxeta, Finestrat, la Vila Joiosa, Sella, l’Alfàs del Pi i Relleu. El gaudir i les ganes de compartir il·lusió han sigut clau per dibuixar aquesta jornada de germanor que pren el valencià com a nucli.

Altea ha acollit per quarta vegada la gran festa d’estima per la llengua de la Marina Baixa amb més de 40 tallers escolars. Les trobades van començar amb una cercavila acompanyats per la xirimita i tabalet i la bandeta de la Societat Filharmònica Alteanense. També hi van actuar el  grup de danses Bellaguarda Tradicions i del cor de l’Escola de Música de la SFA.

La gent que es va apropar eixe dia a Altea va poder veure l’exposició de treballs del Premi Sambori i del concurs de dibuix dels alumnes i centres participants a aquest concurs literari en valencià. Per finalitzar aquest dia va tenir lloc  el concert de la Gira d’Escola Valenciana amb Gem, L’Home Brut i King Kong Boy.

Per a l’Alcalde, Jaume Llinares de Compromís,  la Trobada ha constituït «una activitat magnífica que ha tingut molt bona resposta per part dels veïns del poble i de tota la contornada. Avui, el poble antic, els carrers d’Altea, s’han convertit en un pati gegant d’escola amb totes les xiquetes i els xiquets gaudint de la festa pel valencià. Tots els pobles de la nostra comarca han estat representats.»

El secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler; el director general de Política Lingüística, Jaume Fullana; el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer; la secretària general de la Universitat d’Alacant, Esther Segarra, així com els regidors de l’equip de govern i un bon nombre d’alcaldes i regidors dels pobles de la comarca no s’ho van voler perdre.

(Fons: Altea Digital)