L’entrada al Govern de la Generalitat ens ha permès ser més conscients de la situació econòmica en què ens trobem.

Les Corts Valencianes s’han manifestat de forma reiterada a favor de garantir un nivell d’inversions just per al nostre territori. L’any passat, durant el mes d’abril, la Generalitat Valenciana va promoure la recollida de signatures a favor d’un manifest on es proposava una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic i el reconeixement del dèficit acumulat.

La nostra autonomia està doblement discriminada pel Govern Central. Portem massa temps maltractats i, una vegada més, als Pressupostos Generals de l’Estat ha quedat demostrat.

Som l’autonomia pitjor finançada i la que menys inversions rep.

Davant de tots aquests fets, el Grup Compromís a la Marina Baixa ha pres la decisió de presentar una moció a tots els ajuntaments on tenim regidors i regidores: a Altea, Callosa d’En Sarrià, La Vila Joiosa, Benidorm, La Nucia i Polop de la Marina.

No ens podem quedar quiets davant els atacs continus i amb aquesta moció que hem presentat, el que pretenem és instar al Govern Central a realitzar de forma immediata una reforma del sistema de finançament autonòmic.

Demanem i exigim un Tracte Just per a la Marina Baixa, unes inversions justes i unes infraestructures com cal, com ara:

-El Tren d’Alacant – Dénia – Gandia, essencial per a la nostra economia turística.

-L’alliberament definitiu de l’AP7. Aquesta autopista està ja massa pagada per les valencianes i els valencians, volem estar connectats amb València sense haver de pagar més eixes quantitats indecents al grup Abertis.

-L’autovia Alcoi-La Nucia (antic camí del peix) que facilitaria el trànsit de persones i mercaderies entre les comarques de l’Alcoià, el Comtat, les Foies i la Marina Baixa, amb tot el que implicaria.

-I com no, demanem una eixida directa que connecte la Nacional-332 a l’Hospital Comarcal de la Marina Baixa.

A més, si sumem el deute històric que ens pertany i que està xifrat en 16.000 milions d’euros, queda encara més clar, que ens mereixem ser ciutadans de primera, i no de segona, que és com se’ns han tractat fins ara.

Des de Compromís Marina Baixa, insistim que amb un finançament just, els barracons a les escoles serien coses del passat, les llistes d’espera en dependència s’eliminarien, les nostres infraestructures atendrien les necessitats de seguretat i modernitat i els nostres Ajuntaments es veurien menys ofegats per poder portar endavant totes aquelles propostes i millores que els seus ciutadans es mereixen i que, a hores d’ara, resulten impossibles.

La discriminació cap al poble valencià per part del PP i del Govern Central –i la manca d’inversions en la Marina Baixa n’és mostra- ha arribat a uns punts insuportables, i hem dit prou.

Estem farts de pagar i callar, i amb aquesta moció presentada, encetem una campanya que continuarà els propers mesos reclamant allò que és nostre i que és just per a les valencianes i valencians.