La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra ha visitat les localitats de Relleu i Altea, on se situa la majoria dels deu centres d’Emaús, i s’ha reunit amb els alcaldes i els treballadors dels equips municipals de tots dos municipis.

Oltra ha assegurat a Relleu que la continuïtat del servei dels centres d’atenció a persones amb diversitat funcional, dones víctimes de violència de gènere i xiquets i xiquetes en situació de desprotecció, en definitiva, dels col·lectius més vulnerables, que fins ara prestava l’empresa Emaús, està garantida després que la Fundació Salut i Comunitat haja assumit la seua gestió des del passat 30 de Juny.

L’alcalde d’Altea de Compromís, Jaume Llinarés, ha assegurat a la roda de premsa “que sabíem que Altea era l’epicentre de la fundació, que hi havia un entramat de problemes socials molt greus i importants. Ha sigut un procés molt llarg que partia d’uns números i d’unes possibilitats molt reduïdes d’èxit però que tot i això, poden donar la bona notícia que s’ha arribat a bon port” i que “s’acabarà millorant la situació i contractant a més gent que fins ara hi havia treballant en el sector”.

Cal recordar que l’empresa Emaus es trobava en procés de liquidació després d’entrar en concurs de creditors, amb un deute de 21 milions d’euros, 5 d’ells amb la Seguretat Social.

Oltra es mostrava molt satisfeta amb els resultats d'”una negociació llarga i complicada” en la qual tant els ajuntaments dels centres implicats com la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives “han col·laborat i treballat per mantenir aquests centres oberts i els llocs de treball.

La vicepresidenta ha explicat que en aquests últims dos anys, s’ha treballat perquè la situació econòmica no afectés el servei i tracte que reben els usuaris dels centres, i “això ha estat possible gràcies a la professionalitat de les persones que treballen en ells i la paciència que han mostrat en tot el procés fins el punt de tenir que anar a treballar i pagar, perquè per damunt de tot estava el benestar dels usuaris ” i ha destacat que la situació que ha patit Emaús és un exemple més de la mala gestió de l’antic govern “que va continuar contractant amb una entitat que tènia un deute de 21 milions d’euros”.