Campanya TracteJust a la Marina Baixa

Compromís presenta la Campanya #TracteJust a la Marina Baixa

El dijous 7 de setembre, Compromís ha presentat la Campanya #TracteJust a la Marina Baixa. Per a la presentació de la campanya, s’han acostat fins a Altea Clara Ferrando, Secretària Autonòmica d’Hisenda de la Generalitat Valenciana, Joan Baldoví, portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Gerard Fullana, portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant, i Àgueda Micó, coportaveu de Compromís.

A l’acte es desplaçaren nombrosos empresaris de la comarca i associacions així com regidores i regidors de Compromís de Benidorm, La Nucia, La Vila Joiosa, Callosa d’en Sarrià per escoltar els greus problemes que estem patint a hores d’ara per l’infrafinançament.

Àgueda Micó, en primer lloc, ha assenyalat que Compromís “és l’únic projecte polític d’estricta obediència valenciana” i, en conseqüència “no tenim ningú que ens dóne ordes des de Madrid i això fa que tinguem una situació privilegiada per a ser els garants de la defensa dels interessos dels valencians i valencianes”. Per això, des de Compromís, prossegueix Micó “és important que el nostre projecte polític haja de ser el que impulse la campanya per un Tracte Just”.

Gerard Fullana ha destacat que cal treballar conjuntament per millorar la qualitat de vida de la societat valenciana “desfutbolitzant” l’acció política, com es veu que fa el PP des de la Diputació. Fullana ha afirmat que els municipis es troben davant un “triple infrafinançament” per part de l’Estat que no posa els recursos, per part de la Generalitat, que per culpa del finançament no pot ajudar més als municipis i també per part de la Diputació, que només actua per fer de contragovern de la Generalitat.

Clara Ferrando, com a Secretària Autonòmica d’Hisenda de la Generalitat, ha posat de manifest que malgrat la poca capacitat del Consell per l’infrafinançament s’està fent molt més que el PP amb els mateixos recursos que tenien ells. Ha recordat que som una comunitat autònoma pobre que aporta a l’Estat econòmicament com si fóra rica, rebent menys del que necessitem per a funcionar i oferir els serveis a la ciutadania, amb la qual cosa ens deixen abocat a recórrer al Fons de Liquiditat Autonòmica, que no deixa de ser un préstec que paguem amb interessos bancaris.

   Joan Baldoví, que és qui des del Congrés dels Diputats és qui fa més força enfront el govern i el Ministre Montoro per aconseguir un millor finançament i recursos pel País Valencià, tot i que tomba amb la negativa del PP (ara sumant a la crossa parlamentària de Ciudadanos) que tomben les esmenes i propostes que millorarien els serveis que el Govern de l’Estat ha d’oferir, i que estan en situació de deixadesa en el territori valencià, pel qual també demanem un Tracte Just. Baldoví ha tatxat Montoro d’ ”impresentable”, ja que ens diu “plorons” als valencians per reclamar un millor finançament.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *