Compromís per Benidorm presenta una moció de suport a les reivindicacions de les Kellys

El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, acompanyat de la representant de les Kellys de Benidorm i la Marina Baixa, Yolanda García, han presentat en roda de premsa una moció per al pròxim ple d’octubre en què es dona suport a les reivindicacions formulades per les cambreres de pis sobre els drets laborals. D’entre les reivindicacions arreplegades per la moció, es proposa la creació d’un distintiu local de qualitat per reconèixer la qualitat dels establiments de la indústria turística, entenent com a tal la qualitat dels treballadors i treballadores del sector.

“Considerem que la qualitat de la nostra indústria turística no només passa per la qualitat dels establiments i del seu servici, sinó també per la qualitat laboral dels seus empleats i per això presentem la moció i per aquest motiu s’insta a la creació del distintiu de qualitat amb eixe reconeixement, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benidorm i de la Fundació Visit Benidorm”, ha assenyalat Bigorra com a punt més destacat de la moció registrada.

La proposta, que és fruit de la col·laboració entre les Kellys Benidorm-Marina Baixa i Compromís, també arreplega altres acords, encaminats a considerar les malalties professionals que pateixen les treballadores i els treballadors de la indústria turística i que van lligades a la càrrega excessiva de treball; a realitzar accions específiques sobre la seguretat laboral i la prevenció de riscos laborals en base als estudis actuals, o a modificar el conveni d’hostaleria de la província d’Alacant 2017-2020 per que s’acote els serveis externalitzats a només aquells que no són essencials per a l’activitat principal de l’establiment turístic. “Si no s’entén que el xofer d’un servei d’autobusos s’externalitze perquè és essencial per al servici de transport, tampoc s’entén que la funció de cambrera de pis, imprescindible per a l’hotel, sí que ho porte una empresa aliena, amb contractes que de vegades són de peó o de netejadora, però mai de cambrera de pis”, ha indicat García:

També ha explicat la modificació de normatives en base a diferents reivindicacions. En eixe sentit, la representant de les Kellys ha expressat que la moció reforça la proposició no de llei que Compromís ha plantejat a les Corts per a què les subvencions que s’atorguen a la indústria hotelera “no s’entreguen a aquells establiments que tenen expedients oberts relatius a l’incompliment de les condicions de treball”. Així mateix, també ha subratllat que la moció insta al govern de l’Estat a canviar les condicions de jubilació anticipada d’acord a l’elevada càrrega de treball “perquè és inassumible que una cambrera de pis arribe a l’edat de jubilació actual amb la càrrega abusiva de treball actual”. Sobre aquesta reivindicació ha criticat al senador del PP, Agustín Almodóbar, que juntament amb el seu grup va rebutjar la proposta de jubilació anticipada que va passar pel Senat durant el mes de maig.

Durant la seua exposició, García també ha exposat el treball de l’organització realitzat durant l’any i mig de vida de les Kellys Benidorm-Marina Baixa. Per a finalitzar, ambdós han agraït la col·laboració mútua i Bigorra ha explicat que “era de justícia que portarem aquesta moció a la institució administrativa de Benidorm, com és el ple, ja que som la capital turística per excel·lència i comptem amb més de 3.000 cambreres de pis a Benidorm i a la Marina Baixa, de les quals moltes pertanyen a les Kellys”, alhora que García ha exposat que el col·lectiu ja ha portat les seues reivindicacions al Congrés dels Diputats, a les Corts, al Consell reunint-se a Benidorm amb la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i en un futur també les explicaran en el Parlament Europeu. Tant el grup municipal com les Kellys esperen que la moció isca endavant.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *