Callosa d’en Sarrià reclama al Govern Central que permeta al Consell regular una Sanitat Universal a la Comunitat Valenciana

Compromis per Callosa d’en Sarrià reclama al Govern Central que permeta al Consell legislar per a implantar a la Comunitat Valenciana una Sanitat Universal. El PP va votar en contra de la proposta.

Aquesta petició arriba com a conseqüència de l’acord del Consell de Ministres de 23 d’octubre de 2015 pel qual es va interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra el decret llei 3/2015, del 24 juliol, del govern valencià.

Aquesta primera norma emanada del govern del Botànic regulava l’accés universal a l’atenció sanitària a el País Valencià, però l’executiu presidit per Mariano Rajoy va argumentar que el decret incorria en una extralimitació de competències del Consell. Setmanes després, la llei valenciana quedava suspesa cautelarment en admetre l’alt tribunal el recurs del govern espanyol. No va ser fins al 4 de març de l’any següent que el Constitucional va alçar la suspensió del decrete llei, sol·licitada pel Consell, que va argumentar motius de salut pública alhora que assenyalava els antecedents jurídics del País Basc i Navarra.

Finalment, aquest passat 19 de desembre, el Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucional i nul el decret. D’aquesta forma, el TC estima el recurs d’inconstitucionalitat interposat pel Govern central contra aquest decret, en considerar que entra en contradicció amb la normativa bàsica estatal.

A pesar que per precepte legal s’ha d’acatar la sentència, Callosa d’en Sarrià a través d’acord plenari d’ahir demana al Govern Central que no impedisca que els representants de la societat valenciana puguen legislar per a assegurar els drets bàsics de les persones (sanitat, educació, habitatge, energia, etc.) en territori valencià. Igualment sol·licita al Consell que prenga les mesures necessàries perquè cap persona resident a el País Valencià es veja en una situació de crueltat i desatenció en matèria sanitària.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *