Ahir divendres, 19 de gener, el Secretari Autonòmic d’Ocupació i Director General del SERVEF, Enric Nomdedéu, va visitar a la Nucia, convidat pel col·lectiu de Compromís, i el seu regidor i portaveu Pep Pastor.

Nomdedéu va explicar els canvis i novetats que presenta el SERVEF i les opcions que dóna a les persones desocupades, empreses i ajuntaments, per millorar la situació laboral de la societat valenciana.

El secretari Autonòmic va explicar que, quan va arribar al Servei d’Ocupació en setembre de 2016, l’ens era “una mena de balena atracada a la platja, deixada a la seua sort” i amb el nou equip del SERVEF conformat amb el Govern del Botànic s’ha donat un nou impuls per “espentar la balena cap a la mar i puga avançar com cal”.

El SERVEF és un servei públic d’ajuda a les persones desocupades, per formar-se i trobar un lloc de treball, en col·laboració amb empreses i ajuntaments, i en eixe objectiu s’han posat a treballar per millorar la situació laboral del territori valencià.

D’aquesta manera han posat en marxa, l’any 2017, els plans Avalem Joves, Avalem Joves+ i Avalem Experiència, sent contractats milers de persones que milloren els serveis que ofereixen els ajuntaments, i alhora donen noves oportunitats laborals a persones desocupades.

Tot i els avanços, Nomdedéu ha destacat que cal continuar treballant de valent per millorar les dades d’ocupació, que encara no són positives, així com reduir l’escletxa d’ocupació entre homes i dones, que sempre discrimina a estes últimes. Per això, totes les polítiques d’ocupació que desenvolupen van en esta línia, la de millorar les opcions laborals i la d’igualar a dones i homes.