En l’activitat de control del plenari de març es donava compte de la liquidació del exercici 2017. L’any tanca amb un superàvit de 2.558.718,55€, un romanent positiu de tresoreria d’1.535.041,26 € i un ràtio d’endeutament del 41,40%. Els proveïdors estan cobrant a menys de 30 dies de la presentació de les factures, situant-se el període mitjà de pagament en 27 dies.

Per al regidor de Compromís, Pere Lloret, regidor d’Hisenda, la lectura no pot ser més positiva: van iniciar 2015 amb 21,5 milions de deute amb els bancs i tanquen 2017 amb 10,6 milions. Així, mantenen amb molta suficiència la seua autonomia financera i arriben al moment clau, segons els nostre company, a “la liquidació del PAI del Riu Algar, en una situació immillorable”.

“La reducció de l’endeutament per si sola no dona una imatge precisa de la millora de la situació financera de l’Ajuntament si no es completa amb la situació dels passius contingents”; ha explicat el regidor, qui ha afegit que “a l’inici de la legislatura ens trobàrem tot un cabàs de contenciosos judicials amb una incidència econòmica preocupant.

“A partir d’ara s’obri tot un ventall de possibilitats. De moment, per als comptes de 2019 la importància dels passius contingents, conseqüència de gestions nefastes, serà cosa del passat i la nostra solvència, la nostra capacitat d’endeutament, podrà dirigir-se a allò per al que és productiu i té conseqüències directes en la qualitat de vida de les persones: la inversió”, ha conclòs el regidor.