Tan prompte es va conèixer la sentència contra el grup conegut com la “La manada”  es van succeïr les mostres de repulsa cap a aquesta sentència.

A les portes dels Ajuntaments ens vam concentrar per dir  ben fort i clar que “no va ser un abús, va ser una violació”, “si ens toquen a una ens toquen a totes” i “no és no”. 

La portaveu d’igualtat de Compromís al Congrés, Marta Sorlí, ha remès un escrit a la presidenta de la subcomissió de seguiment del Pacte d’Estat contra la violència masclista, Pilar Cancela, per demanar que convoque la Mesa del pacte i s’analitze la sentència que condemna a “la manada” per abús sexual i no per violació.

Sorlí ha exigit que es reunisca d’urgència la comissió de seguiment del pacte per forçar el Govern a que les mesures acordades s’implementin des d’avui mateix: “Sis mesos després de la signatura del pacte, no ens hem reunit ni una sola vegada per auditar-ne, mentre ens seguim trobant amb una sentència que es podria haver evitat si els jutges tingueren la formació que es preveu en el document “.

De la mateixa manera, la diputada de Compromís ha exigit al Partit Popular i a Ciudadanos que accepten les esmenes als pressupostos generals de l’Estat que demanen els 120 milions d’euros compromesos per complir el Pacte d’Estat contra la violència de gènere.