La Casa de Cultura d’Altea acollia ahir a la vesprada la trobada entre la ciutadania i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent. Aquesta activitat s’emmarca en el ”Fòrum ètica pública i democràcia. Diàlegs d’estiu” que organitza la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

Climent va fer un balanç dels projectes i plans de la Conselleria i, a continuació, els assistents van tenir l’oportunitat d’establir un diàleg obert i directe amb el responsable autonòmic d’Economia.

Durant la trobada, Climent va explicar els objectius que guien l’actuació de la Conselleria d’Economia, basada en el treball estable i de qualitat; les polítiques i projectes a llarg termini, sense electoralismes, i el treball en la realitat, i no en la virtualitat.

En referència al sector empresarial valencià, el conseller indicava que el 98% de les empreses valencianes tenen menys de 10 treballadors. ”Per tant, assegurava, hem de fer polítiques pensant en aqueixa realitat, per a potenciar-les o fer-les créixer, i sense deixar de costat les de major grandària”.

Així mateix, va informar que ”la gestió de la Conselleria d’Economia i el Govern del Botànic també abasta moltes altres qüestions com les ajudes al cooperativisme i l’economia social. I, evidentment, el suport al comerç amb plans com *Avalem *Comerç, *Emprenem *Comerç i *Mercats Excel·*lents, entre uns altres”. També va parlar sobre el tema de l’ocupació jove, una ocupació que han engegat i amb el que han donat un impuls amb el pla Avalem Joves.

Climent comentava que estan explorant nou nínxols com ara l’economia verda, blava i taronja, treballant amb llums llargues, però també aplicant plans de xoc per a ajudar a les persones que ho necessiten”, concloïa el conseller.

A l’acte van assistir nombrosos regidors i regidores de Compromis de la comarca.