El Jutjat d’Instrucció número 2 de la Vila Joiosa ha sobresegut de manera provisional la denúncia de l’alcalde de La Nucia, Bernabé Cano, interposada contra el nostre regidor de Compromís a la Nucia, Pep Pastor. La jutgessa diu que els fets denunciats per part de Bernabé Cano no són constitutius de delicte.

El motiu pel qual es va alçar aquesta denúncia correspon a la carta que va fer pública el nostre company per la qual criticava al popular el que per a ell és una gestió amb falta de transparència per part del govern local del PP. El feien amb motiu que el municipi fóra la seu del congrés «Els líders de la Transparència a Espanya».

En ella feia referència al portal de transparència de la web de l’ajuntament, de la qual deia que servia per a fer autobombo per part del PP. Així mateix, recordava les relacions entre els membres del partit de La Nucia i la Gürtel.

La magistrada indica que les frases per les quals va portar al regidor als tribunals, i de les quals es va ratificar Pastor, pertanyen a la crítica de la gestió pública. Així, admet que no percep un propòsit específic d’injuriar.

Així mateix, descarta també la calúmnia posat que indica que no consta en les paraules de Pep Pastor la imputació d’un fet delictiu “atés que es denunciaven irregularitats previament publicades, i quant a les injúries, no podem desconnectar el manifestat amb l’àmbit en el qual s’efectuen les expressions que poden ser excessives o poc encertades, però no integrants de responsabilitat penal”, recull l’acte.