La comissió valenciana Per un Finançament Just convocava per a hui 16 de novembre  una concentració per a continuar reivindicant la necessitat de reformar el sistema de finançament autonòmic i per a commemorar la manifestació  que es va organizar el mateix mes de 2017.
En aquesta ocasió, hem  llegit un manifest aprovat per Les Corts en defensa d’un finançament just i es van tornar a penjar les pancartes per tal de recordar aquesta exigencia a les portes dels nostres Ajuntaments, on este present Compromís. 
Des de Compromís Congrés s’ha registrat una iniciativa per a reclamar al govern espanyol que incloga “criteris objectivables de necessitat econòmica” en la Llei general pressupostària per tal de garantir un repartiment transparent del finançament autonòmic I de les inversions de l’Estat entre les autonomies.
La convocatòria de hui  forma part d’una convocatòria que arranca fa un parell d’anys però ve d’una reivindicació històrica, d’un infrafinançament que tenim a la nostra Comunitat Valenciana. Tenim una mitjana de 1.350 milions per any menys del que ens tocaria. Tenim una població que suposa el 11% de la població de l’Estat Espanyol i unes inversions que difícilment arriben al 6,5%. Al 2016 es va invertir el 3,5%, estem molt per baix del que ens toca en inversions i això ens impedeix donar els serveis que voldríem i que mereix la nostra ciutadania. Això comparant-nos amb la mitjana espanyola, si ens comparem amb les comunitats millor finançades, estem a la tercera part del que reben .

La reclamació que demanem és per un finançament just, un repartiment igualitari dels recursos, el que ens permetria poder invertir en infraestructures que són bàsiques per a la nostra ciutadania, com són escoles, centres socials, carreteres, ajudes a la renda de les persones més necessitades, entre altres inversions”. I ha apuntat,”tot això s’està fent però amb uns recursos que ens són insuficients. Si tinguerem  un finançament més just estaríem en condicions de donar un millor servei a la ciutadania .

És una campanya que entenem justa, que no va contra ningú sinó per un repartiment just dels recursos que l’Estat Espanyol genera i que nosaltres com a ciutadans aportem a aquesta borsa de recursos que després entenem es reparteix de manera desproporcionada entre la ciutadania.

Ens mereixem un finançament més just.