Els col·legis de la Marina Baixa trien avançar cap al nou model lingüístic

Hui, dijous 16 de març, la Conselleria d’Educació, Cultura, Esports i Investigació de la Generalitat Valenciana, encapçalada per Vicent Marzà, de Compromís, ha donat a conéixer les dades d’acceptació del nou Decret de Plurilingüisme Dinàmic que estableix diversos nivells a través dels quals els centres educatius poden optar a augmentar la competència lingüística de l’alumnat en valencià i en anglés.

Els centres educatius han proposat quin nivell volen prendre com a punt de partida, en una decisió avalada per 2/3 del Consell Escolar. Del total d’escoles sostingudes amb fons públics, es tenen les dades del 90% de centres. D’aquest percentatge, 675 centres educatius han triat el nivell avançat I o II (54%), 375 centres el nivell intermedi I o II (30%) i 203 el nivell bàsic I o II (16%).

Les dades oficials confirmen que a la Marina Baixa, un 2,3% dels centres educatius han escollit  el nivell Bàsic, un 14% el nivell Intermedi i un 83,7% el nivell Avançat.

El conseller Vicent Marzà ha comentat que “estem ben contents pel fet que gràcies a l’esforç de totes i de tots caminem cap a un ensenyament més plurilingüe que mai, que genera oportunitats per a totes i tots. Pas a pas deixem enrere un sistema de peatges i privilegis per emprendre un de drets i oportunitats. Els centres han optat entre mantindre els mateixos programes que ara o avançar i, lliurement, han decidit majoritàriament fer passes endavant”.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *