Jubilats i Jubilades de Callosa d’en Sarrià es van tornar a manifestar en la Plaça d’Espanya dissabte passat, unint-se així a la marea de pensionistes que s’estan manifestant en tota Espanya per a exigir una pensions dignes.

L’equip de govern, encapçalat per l’alcalde Josep Saval (Compromís), elevarà una moció al pròxim Ple, que se se celebrarà el 29 de març, en defensa del Sistema Públic de Pensions. La moció, redactada per Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), exigeix que es garantisca el poder adquisitiu de les pensions, recuperant l’actualització de les mateixes d’acord amb l’IPC.

Igualment, sol·licita l’eliminació del factor de sostenibilitat establit en la Llei 23/2013, que reduirà les pensions de jubilació en funció de l’esperança de vida partir de l’1 de gener de 2019. Es reclamarà, entre altres coses, que es garantisca el finançament de la Seguretat Social, amb mesures que equilibren el Sistema Financer; la Intensificació de la lluita contra l’ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social; adoptar mesures específiques per a anar eliminant progressivament la bretxa propera al 40% existent entre la quantia de les pensions dels homes i de les dones (dèficit de gènere); i adoptar les mesures necessàries contra el desequilibri real de pensions, eliminant la bretxa existent entre el mínim i el màxim.