Ignasi Candela, diputat per Compromís en el Congrés  va exposar ahir a Benidorm  les principals qüestions que, en matèria de pensions, es negocien actualment . Pel que sembla, en aquests moments, existeix certa unanimitat entre els representants dels partits polítics quant a mantindre la pujades anuals de les pensions en funció de l’IPC i garantir, al mateix temps, que si per qualsevol circumstància les cotitzacions a la Seguretat Social no pogueren cobrir el muntant total de les Pensions, l’Estat les complementaria mitjançant aportació dels pressupostos generals.

Una altra de les línies de negociació és que les despeses de funcionament de la Seguretat Social (personal, gestió, energia, edificis, etc.), no han de cobrir-se amb les aportacions dels treballadors ja que aquestes han d’estar destinades, única i exclusivament, per a cobrir les Pensions.

Ignasi Candela va fer també esment a la necessària reforma fiscal que garantisca que els que més tenen aporten més a les arques de l’Estat i que les empreses i les entitats financeres paguen més pels seus beneficis fins a aconseguir els mateixos percentatges que als països europeus més avançats.