“El govern local de PP i CBM continua la seua senda privatitzadora de servicis de l’Ajuntament de Benidorm i ara és el torn del servici d’informació turística de l’oficina de turisme del Racó de L’oix. Van començar amb l’externalització d’obres i mobilitat, després amb urbanisme i patrimoni i ara van pel que és el nostre motor econòmic, el turisme. Des de Compromís Los Verdes, confiem en un servici oferit pels treballadors i treballadors públics, evitant despeses innecessàries, i rebutgem, per tant, les polítiques privatitzadores del govern de Benidorm”, ha assenyalat el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra.

Així s’ha manifestat Bigorra en saber que hui s’ha publicat l’anunci de licitació del servici d’informació turística de l’oficina de Turisme del Racó de L’oix per un valor total de 220.000 euros amb impostos inclosos, repartits en 66.550 euros per any, amb una durada de dos anys i dos més de pròrroga, per a contractar el personal extern necessari per aquest servici. “Amb este nou contracte, el govern municipal està substituint un treballador públic per una empresa externa i destinant diners de las arques municipals de manera innecessària. No és la primera vegada en aquesta legislatura i sembla que el bipartit PP-CBM està xafant l’accelerador de les privatitzacions en els últims mesos, potser pensant en les eleccions”, ha indicat el regidor.

Es refereix així a l’adjudicació en gener de la licitació del contracte extern de realització de memòries i informes de viabilitat i sostenibilitat econòmica d’instruments de planejament, gestió i equidistribució, d’expedients d’expropiació del patrimoni públic municipal, atorgada per 160.000 euros (IVA inclòs) durant dos anys més dos de pròrroga a ‘Laboratorio de Arquitectura y Territorio SLP’, que va ser l’única empresa presentada. Aquesta empresa ja havia sigut contractada pel govern de Benidorm en 2017 per elaborar la taxació d’informes pericials en impostos de plusvàlues, per 17.925 euros, i el polèmic informe que determinava si s’havia fet correctament la valoració de l’estació d’autobusos realitzada per l’arquitecte municipal.

A més, en el mateix mes de gener també es va externalitzar l’assistència externa ambiental per a la redacció, tramitació i execució del planejament i les obres públiques, en què també només es va presentar una empresa, o que fa tres mesos el govern local va contractar una empresa externa, Guía Consultores SLP, a través de la concessionària del servici d’aigua potable i clavegueram, per al control de les obres de l’Avinguda Mediterráneo. Aquesta concessionària és la mateixa a la qual el PP i CBM van encarregar la redacció del Pla d’Estacionament Sostenible (PES), el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i el Pla de Transport Urbà Sostenible (PTUS).

“Vistos tots els precedents i vista la nova licitació sobre el servici de l’oficina de turisme del Racó, qui no ens diu que PP i CBM continuen privatitzant la resta de servicis d’informació turística de Benidorm que porten actualment al voltant d’una desena de treballadors municipals? Des del nostre punt de vista, el turisme ha de continuar confiant en el bona gestió que realitzen els tècnics municipals i seguir sent de caràcter públic per oferir el millor servici a residents i visitants”, ha subratllat Bigorra. Cal recordar que ara mateix existeixen tres oficines de turisme a Benidorm, la mencionada del Racó de l’oix; la del centre, situada a l’edifici del Torrejó, i la que es troba a l’avinguda Europa. “Instem a l’alcalde, que ostenta la delegació de Turisme que abandone la política de privatitzacions de la joia de la corona de la ciutat que ha emprés, seguint amb la política que estan imposant en altres departaments”, ha conclòs.